divendres, 19 de novembre del 2021


                                                        JUGAM AMB EL TRAÇ

Aquestes dues setmanes hem anat treballant el traç utilitzant diferents tècniquesPodríem dir que els infants presenten la necessitat de deixar rastre, de transformar l'entorn, de crear, d'experimentar... per aquesta raó els nins i nines de l'aula de les tortugues han tengut al seu abast diferents materials, espais i situacions per poder treballar la motricitat fina i el traç.


                           

En Saúl va fer 3 anys, i vam celebrar el seu aniversari. Vam preparar la tortada i també els infants van fer un dibuix per tal que en Saúl, tengues un regalet dels seus companys i companyes de classe. Ens ho vam passar molt bé!




És important treballar el pas dels dies, de les estacions i dels mesos, d'aquesta manera els infants aprenen a conèixer el pas del temps, i a més ells mateixos aprenen a situar-se en el temps i en l'entorn, tant físic com social. Per aquesta raó, seguim treballant amb el nostre raconet de la tardor








També hem experimentat amb MAGRANES, i ens ho hem passat pipa!!! Primer de tot vam mirar com era: el seu color, la seva forma, si era feixuga o lleugera... 

Després la vam tallar i vam observar com era per dins... i ens va parèixer una fruita de la tardor preciosa. Els infants van optar per ensumar-la, tocar-la, observar-la, manipular-la ... 








Després vam estampar les magranes a una cartolina blanca, i mirau quins resultats:




L'aprenentatge viscut des de l'experiència i el tacte



Seguim amb el projecte "Ens Coneixem" i aquestes dues setmanes hem representat a n'Imran i a na Sofia. A partir d'aquestes activitats treballam l'esquema corporal i també la consciència fonològica.








LA VACA QUE VA PONDRE UN OU 

Per presentar el conte els infants es van trobar una sarrieta amb una sorpresa a dins:



Vam pensar entre tots que hi podia haver dins la sarrieta, i vam plantejar hipòtesis. Van sortir diferents idees com: una serp, un cotxe, un tigre, un conte... després cada infant amb els ulls tancats va tocar el que hi havia dins. Vam tornar a plantejar-nos que hi podia haver dins aquesta sarrieta i a poc a poc vam poder esbrinar que era la vaca Margalida. I aquesta vaca ens duia un conte molt divertit.





La vaca Margalida no se sent gaire especial. No pot anar en bicicleta ni fer acrobàcies com les altres vaques. Però un matí, la Margarida té una sorpresa molt gran... HA POST UN OU!

Ara bé, el bebè que hi ha dins l'ou pertany realment a la Margarida? L'emoció creix a la granja mentre tothom espera que s'esclareixi el misteri..




Un conte molt divertit que ens va permetre parlar de diferents aspectes com:

- Què sortirà de l'ou?

-Quins animals ponen ous?

-Algun dia una vaca podria pondre un ou?

-Que fa el pollet quan surt de l'ou?

-Na Margalida acaba sentint-se especial?



NÚMERO 1

També hem treballat el número 1, jugam amb ell a partir del material que tenim a l'aula, l'identificam entre altres números, hem anat introduint i jugant amb la seva grafia...






BON CAP DE SETMANA FAMÍLIES 😃😃













1 comentari: