divendres, 21 de gener del 2022

 

EXPERIMENTAM AMB ESCUMA!

L'altre dia vam dedicar la sessió a experimentar i manipular amb escuma i va ser molt divertit, olorós i sobretot una proposta molt sensorial. Abans d'iniciar la sessió els infants havien de descobrir que podríem fer amb els pots que els hi vaig presentar. Primer vam sacsejar els pots i vam fer hipòtesis sobre què hi podria haver dins.
Respostes:

A: Líquid
M: Aigua
S: Pintura blanca per pintar
J: Pintura
T: Menjar

Una vegada sabíem que era escuma, vam pensar per a què ens serviria aquesta i les respostes dels infants van ser molt interessants:

M: Per jugar amb les construccions
S: Per pintar damunt un paper
X: Per pintar amb pinzells
A: Per jugar amb els cotxes
J: Per posar al racó de l'hivern
S: Per pintar damunt la taula
A: Per pintar amb les mans

Va ser molt interessant com els infants anaven pensant totes les opcions possibles per poder dur a terme aquesta proposta i la veritat que van arribar a endevinar el que havíem de fer: JUGAR AMB L'ESCUMA DAMUNT LES TAULES. Mirau que bé ens ho vam passar:


 Després d'haver jugat amb l'escuma alguns infants van començar a fer cercles, línies, les inicials dels noms, es van dibuixar... A més, m'agradaria destacar que a partir d'aquesta proposta treballam aspectes molt importants en el desenvolupament de l'infant:

-Fomentar la imaginació i la creativitat.
-Estimular la curiositat
-Treballar l'expressió oral
-Estimular la percepció visual i tàctil.

La setmana passada vam celebrar l'aniversari de n'Horatio i n'Iván, i ja tenen 4 anys!!! 🎂🎂

Com ja sabeu, continuem treballant el pas dels dies, de les estacions i dels mesos. Abans de començar les vacances de Nadal ens vam acomiadar del nostre racó de la tardor i vam començar a preparar el racó de l'hivern. A moments d'ara al racó de l'hivern tenim una safata que permet als infants explorar a partir de la manipulació de diferents materials específics. Tots aquests materials els hi proporcionen una gran varietat de sensacions i de qualitats diferents (pes, volum, textura, colors, ...,), i també desenvolupen i estimulen el seu nivell d'atenció i concentració manipulant i jugant.                                             
Recordau que sempre podeu dur elements, fotografies, contes, llibres... relacionats amb l'hivern i el tendrem al nostre raconet.

Aquesta setmana hem començat a treballar la dita de l'hivern:

A L'HIVERN EL MILLOR AMIC
ÉS UN BON ABRIC

I també hem treballat els colors de l'hivern: BLANC, BLAU, GRIS I LILA

Els infants de la classe de les tortugues són uns grans artistes.  


Ahir matí vam recordar les formes geomètriques i sobretot el cercle, vam cercar cercles per l'aula i després vam dur a terme la plàstica. Els infants tenien dues indicacions per fer aquesta plàstica: POCS CERCLES GROSSOS I MOLTS CERCLES PETITS. A partir d'aquesta proposta plàstica vam poder treballar conceptes matemàtics, els colors, la motricitat fina i l'estructura espacial i temporal.

Continuem fent feina amb el projecte que vam iniciar al primer trimestre de l'esquema corporal i la consciència fonològica.


És increïble com a poc a poc, els infants s'interessen per avançar. Avui quan hem duit a terme aquesta activitat la gran majoria dels infants quan havien dibuixat na Laia, em demanaven per escriure el seu nom.

Finalment, els infants aquesta setmana han descobert una proposta nova de l'aula: la botella espia. Dintre de la botella hi ha diferents objectes una corona, un hipopòtam, un biberó, en pikatchu, un osset i un coala).   A partir d'aquesta proposta treballam l'observació dels objectes ( colors, formes...) i a més de millorar la motricitat fina i l'atenció dels infants a l'hora d'identificar i marcar els objectes que hi ha. 


Bon cap de setmana famílies!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada